5x (slechte) tussendoortjes van vroeger

Tussendoortjes

Soms zie je ergens ineens een foto staan van iets waar je mooie herinneringen aan hebt. Zo kwam ik laatst ook een foto tegen van een van deze tussendoortjes die in dit artikel staat. Toen ik dat zag, dacht ik hé maar daar zijn meer dingen van geweest waar ik een herinnering aan heb, die vroeger in waren en nu niet meer zo erg! Ik heb 5 (slechte) tussendoortjes gevonden van vroeger. Ken jij ze nog?

5x Tussendoortjes van vroeger

Weet je deze nog? Koekjes, met chocolade en m&m’s erop! Ik heb geen idee of deze nog steeds in de winkel te krijgen zijn. Ik vond ze erg lekker, maar wat wil je ook anders met chocolade en m&m’s! tussendoortjes

Of wat denk je van Smoeltjes? Deze zijn nog steeds te koop, maar of het nog zo een hype was als dat het toen in mijn tijd was, dat durf ik niet te zeggen. Smoeltjes, kleine ronde speculaaskoekjes waar een gezichtje op stond, lachend, boos… Smoeltjes hadden wij standaard in de lade liggen thuis om als tussendoortje mee te kunnen nemen, of om te eten na school.tussendoortjes

De een van het lekker en de andere vind het echt ontzettend smerig. De welbekende koetjesreep! De Koetjesreep heeft een opvallende delfts blauwe verpakking waardoor je dit tussendoortje snel ziet liggen in de winkels. Vind jij deze lekker of ben jij degene die hem echt heel smerig vind?

tussendoortjes

De lik koekjes… Bij ons in het gezin heel bekend. Eerst de boodschap lezen die achterop het koekje staat om vervolgens het gekleurde laagje er proberen af te likken, zodat je een kaal biscuitje overhoud… Leed vermaak noemen ze dat denk 😉

tussendoortjes

Last but not least! Brinky’s! Als je dit koekje niet kent, zou ik zeggen neem de eerst volgende keer als je in de winkel bent dit mee, want dit is echt zo lekker! De meeste tussendoortjes van hierboven heb ik niet meer gegeten na de middelbare school, maar een Brinky die is nog wel na die tijd in huis geweest.

tussendoortjes

Dit zijn de vijf tussendoortjes waar ik wel wat herinneringen aan heb. Ken jij ze allemaal en welke vond je hiervan het lekkerste? Of heb jij een ander tussendoortje waar jij goede herinneringen aan hebt? Ik ben heel erg benieuwd! 

Liefs Jessica, Life by Jess

Volg je mij al op Instagram en Facebook?

53 comments on “5x (slechte) tussendoortjes van vroeger

 1. Jeetje, wat een nostalgie. Ik vond die M&M koekjes ook altijd superlekker. Volgens mij zijn ze inderdaad niet meer verkrijgbaar. En die koetjes reepjes…daar heb ik lang niet meer aan gedacht, grappig zeg!

 2. Mmmm die m&m koek was zooo lekker.
  Ik at hem vroeger ook vaak, maar inderdaad lijkt volledig verdwenen (zonde!)

  Koetjesreep vind ik niet zo lekker, woops.
  Smerig zou’k niet durven zeggen.. laten we het houden op ‘geen fan’, haha.

  De andere merken die aanhaalt ken ik niet. Misschien typisch Hollandse dingen?
  Naar die Brinky ben ik nu wel benieuwd!

 3. Haha, geweldig. Flashbacks- En die M&M-koekjes die was ik bijna vergeten. Ik ga ze binnenkort zoeken bij de Jumbo. Ik lag helemaal dubbel om die lik-koekjes ‘is dat echt een ding’? Hahaha, niet herkenbaar voor mij iig, maar zo kinds.

 4. Zo grappig, ik heb ze allemaal gehad vroeger. Vooral de eerste kreeg ik regelmatig mee naar school. Dat kan je je nu niet meer voorstellen. Ik at ook vaak Samson & Gert koekjes, ken je die? Die waren ook erg lekker!

 5. Wat een nostalgie! Zo veel lekkere dingen. Ook ik heb ze al in eeuwen niet meer gegeten. Oh en ik ben ook iemand die die koetjesrepen dus echt NIET lekker vind! En stiekem heb ik nooit geweten dat er een boodschap achterop de likkoekjes staat. Oepsie

 6. Wat geweldig om even terug te gaan naar m’n kindertijd en te kijken wat voor koekjes ik allemaal mee naar school mocht nemen. Bij elke foto zat ik fanatiek te knikken, aangezien ik ze allemaal ken! Heerlijk!

 7. Die koetjesrepen. Brrrrr. Hahaha… En ik zat laatst aan die likkoekjes te denken. Ik at ze overigens gewoon op. Ik ben gekke Henkie niet. LOL
  Wij kregen thuis niet echt tussendoortjes, ik mis ze ook niet daardoor. Maar ik vraag me soms wel af waar snoep van vroeger is. Of waarom ze niet meer zo lekker zijn. Die zure matten van tegenwoordig hebben niks met zuur te maken. Je hele gezicht moet er van samentrekken. 🙂
  Sandra heeft recent gepubliceerd…Pittige knoflooksaus à la SandraMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge