Gaaf! Rijden in een Tesla Model X

Tesla Model X

Weet je wat het leukste is van het werken bij een leasemaatschappij? Dat er af en toe auto’s voor de deur staan die als demo beschikbaar gesteld worden, voor ons als werknemers. Je krijgt dan een e-mail in je inbox, met welke auto er beschikbaar is en als je er in wilt rijden kan jij je aanmelden. En dan wordt je ingeloot of niet. Zo kwam 2 weken geleden het e-mailtje wie er interesse had om in een Tesla Model X te rijden?!

Tesla Model X

Natuurlijk wil ik dat als auto fanaat! Ik heb mij ingeschreven en geduimd dat ik de Tesla Model X een keer mee naar huis mocht nemen. En enkele dagen later kwam de e-mail binnen in mijn inbox. Jess je mag de Tesla een avondje meenemen, ik heb je ingedeeld op die dag.

Yes mijn hart maakte een sprongetje en de avond dat ik de auto mee naar huis mocht nemen, bleef leeg in de agenda, zodat Vincent en ik een rondje konden gaan rijden met de Tesla.

Technische gegevens

Het is natuurlijk altijd leuk om te weten wat er allemaal onder de motorkap zit van een auto. Laat ik voorop stellen dat de Tesla geen gewone motorkap heeft, de motor ligt namelijk onder de auto en de motorkap zoals wij die kennen is een extra laadruimte.

Tesla Model X is de veiligste, snelste en best uitgeruste SUV allertijden. De auto heeft standaard vierwielaandrijving en een 100 kWh accucapaciteit, dit staat voor een bereik van ongeveer 530-560 kilometer. De auto is te koop als zevenzitter. De Tesla Model X is super snel, en heeft in 3,1 seconde een snelheid van 100 kilometer per uur bereikt.

Tesla Model X

8 omgevingscamera’s geven goed zicht rond de gehele auto. De 12 ultrasone sensoren zien omliggende objecten. Dit is voor de auto de manier om te weten hoeveel ruimte er is om bijvoorbeeld de deuren te kunnen openen.

Wat vind ik van de Tesla Model X?

Naar de Tesla kijken en erin zitten was al een hele belevenis. Het is ten eerste een gigantisch groot ogende auto, wat uiteindelijk wel meevalt als je erin zit. Het is echt een bijzondere auto die  opvalt. Dan kom je aanlopen met je sleutel, gaan de deuren gewoon voor je open. Door die sensoren ziet de auto dus of jij voor de deur staat en/of dat er een andere auto naast je staat, zodat de deuren niet zover open gaan. Alles gaat elektrisch, je hoeft je deur niet eens meer aan te raken om in de auto te stappen.

Zodra de deur open is, dan staat de auto ook meteen aan, je hoeft geen start/stop knop meer in te drukken, je zet de automaat in z’n drive stand en je kan gaan rijden. Super makkelijk. Als je op bestemming bent, stap je de auto uit, drukt op het sluiten knopje van de sleutel, de auto gaat uit en alles gaat dicht.

Dan het interieur van de Tesla Model X, ja dat is luxe, erg luxe! Denk aan de mega grote “I-pad” die in de auto zit en die onder andere de mogelijkheid van navigatie heeft en waar je Spotify mee kan luisteren. Er zaten vast nog veel meer functies op die ik nog niet ontdekt had na één avondje Tesla rijden.

Het rijden in de Tesla Model X

De Tesla Model X, is echt monster snel, de acceleratie van de auto, zoals die hierboven staat klopt!  Haha, de auto is super snel bij de 100 kilometer per uur. Bizar!

Auto rijden zonder handen? Ja het kan echt in de Tesla Model X. Dit is te bizar voor woorden. Tot 150 kilometer per uur, kan je instellen dat de auto voor jou rijdt (mits de belijning van de weg goed te zien is). En daar rijd je dan om de rondweg van Hoofddorp, de snelheid wordt geregeld door de cruise control en je kan bijvoorbeeld, gewoon je staart opnieuw maken in je haren, zonder dat je bij hoeft te sturen, want dat doet de auto voor jou! Rechtdoor, bochten… het maakt allemaal niet uit!

Tesla Model X

Ik heb er gewoon geen woorden voor, als dit de toekomst is, rijdt niemand meer echt auto, want dat doet de auto voor jou. Echt heel bizar dat je zelf niet meer hoeft te sturen… Ik kan er nog steeds niet over uit.

Al met al, ik vond het super gaaf, dat ik deze auto een avond mee naar huis mocht nemen en dat ik een ervaring rijker ben om in een Tesla Model X te rijden. Zeg nou eerlijk, dit zal nooit tot zelden voorkomen (ik had namelijk die dag een auto van €150.000,- onder mijn kont)! Dit is voor mij de duurste auto waar ik ooit in gereden heb!

Krijg je ooit zo een kans, probeer het zeker! Wat is voor jou de duurste auto waar je ooit in gereden hebt? Wat vind je van deze Tesla?

Liefs Jessica, Life by Jess

30 comments on “Gaaf! Rijden in een Tesla Model X

  1. Ik zou nooit zo veel geld aan een auto uitgeven! Maar het is leuk om er een keer in te rijden.

    Ik heb zelf een tweedehands auto voor de deur staan. Ik heb een keer in een echt nieuwe auto gereden: ik was de eerste chauffeur van een huurauto in Kroatië.

    1. Haha het niet sturen is inderdaad heeeeeel bizar! Best wel gaaf voor een stukje, maar ik zou het niet in mijn auto willen hebben. Zelf rijden is daarvoor veels te leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge