Recept – Banaan-ei pannenkoek

Wie is er niet gek op pannenkoeken? Ik vind pannenkoeken erg lekker, als tussendoortje, lunch, avondeten! Vaak met suiker of jam. 

Normale pannenkoeken bevatten alleen veel koolhydraten door de vele witte bloem die erin verwerkt is, ze zijn ook niet zo voedzaam. Je bloedsuikerspiegel stijgt erg na het eten van pannenkoeken en na een tijdje heb je weer honger omdat je bloedsuikerspiegel weer is gedaald

Banaan – ei pannenkoek

Ik heb een gezonde variant gevonden! En ze zijn lekker! Je kan ze eten als ontbijt, lunch, tussendoor en ’s avonds.

DSC_0241-1-710x380-710x380

Wat heb je nodig? 

  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • scheutje melk/soya melk
  • (kaneelpoeder naar wens)

Bereidingswijze:

Prak een banaan in een kom, kluts de 2 eieren bij de banaan en voeg hier een scheutje melk aan toe om alles iets romiger te maken. Eventueel naar wens voeg je wat kaneelpoeder toe en je mengt alles goed door elkaar. 

Ze de koekenpan op het vuur met wat olie erin, het gezondste is kokosolie, maar het kan ook in olijfolie.  Ik gebruik altijd een jus lepel, en per pannenkoek heb je 1 volle lepel nodig. Doe het beslag in de pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin, net als een normale pannenkoek. 

Tip: ze zijn lekker met een beetje jam, of als extra naast een bakje Griekse yoghurt. 

Laten jullie weten of ze goed gelukt zijn en wat je ervan vond? 

Liefs Jessica

Volg mijn blog op Bloglovin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge